Topp 10 turistattraktioner i Stockholm

Från vackra vattendrag till storslagna vyer, Stockholm är helt enkelt magiskt. Upptäck de 10 bästa platserna att besöka när du är i Nordens Venedig.

Sevärdhet #1 Utforska den äldsta staden

Pic Credit: Catalina Johnson

Gamla Stan är en av de antika städerna i Stockholm. Att gå genom gränderna är som en tidsresa, att utforska den vackra blandningen av nutid och dåtid. När du är i Stockholm finns det inget bättre sätt att ta till sig dess vackra kultur än att besöka dess äldsta stad. Få några vackra souvenirer och presenter till dina nära och kära från de många presentbutikerna. De mystiska valven och de fantastiska freskerna är något som du kommer att upptäcka när du går på gatorna. Hela platsen har en väldigt estetisk, samtidigt en väldigt mystisk atmosfär.

De platser som du bör kolla in i Gamla Stan inkluderar:

 • Det häpnadsväckande Nobelprismuseet
 • Kungliga slottet
 • Den magnifika julmarknaden (särskilt om du är i Stockholm under vintern)
 • Små butiker

Sevärdhet #2 Den fantastiska Djurgarden Island

Pic Credit: Nicolas Nezzo

Om du är förvirrad över om du ska besöka en trädgård eller ett museum, rekommenderar vi att du gör ett besök på Djurgården . Det är en vacker kombination av trädgård, museum, nöjespark och mer. Platsen var tidigare en kunglig jaktträdgård, men nu är den en av de största turistattraktionerna i Stockholm. Det som gör platsen mycket populär bland turister är dess fantastiska anslutningsmöjligheter. Du kan nå platsen med buss, färja eller till och med till fots. Platsen är öppen mellan 09.00 och 19.00 och är tillgänglig alla sju dagar i veckan.

Djurgårdens främsta attraktioner inkluderar:

 • Världens första friluftsmuseum, Skansen
 • Roliga nöjesfältet Grona Lund
 • Vackra yachthamnar
 • Stora Rosendals slott

Attraktion #3 Lev din dröm om att bli en stjärna

Pic Credit: Anastacia Dvi

Många av er kanske har drömt om att gå med i ett band men till slut kunde inte förverkliga drömmen. Nåväl, nu finns möjligheten. Dansa med kändisar som Agnetha, Benny och många fler på ABBA The Museum. Även om bandet ABBA bröts upp för nästan tre decennier sedan, är deras arv något som fortfarande fortsätter. Ungefär som Beatles fortsätter de att leva i hjärtan av musikkännare och älskare. En av de unika sakerna du kommer att se i detta museum är Bennys originalpiano som spelar på sig själv. De styrande myndigheterna är ganska medvetna om deras olika besökare. Du har tillgång till guidade turer på engelska för enkel förståelse för alla. Platsen är funktionell mellan 10:00 och 20:00.

De främsta attraktionerna inkluderar:

 • En datoriserad version av dig som bär bandets outfit och dansar med bandmedlemmarna
 • Praktisk erfarenhet av att remixa några av deras mest populära musik
 • Presentbutiker för att köpa några souvenirer

Sevärdhet #4 En rundtur i Sveriges Kungahuset

På kanten av vattnet står det magnifika Kungliga slottet, även känt som Sveriges Kungahuset på det lokala språket. Överraskande nog är denna plats enbart tillägnad kungen av Sverige eftersom drottningen har ett annat eget palats. På 45 minuters färjeresa från Stockholm når du den vackra ön Drottningholm, där drottningen vistas. Sveriges Kungahuset har 600 rum och flera museer, med ett rikt europeiskt arv. Om du besöker platsen för första gången, se till att besöka här under den kungliga gardeceremonin kl 12:15 mån-lör och 13:15 på söndagen. Sveriges Kungahuset är öppet för allmänheten mellan 10.00 och 17.00 alla veckans sju dagar.

De saker du inte bör missa här är:

 • Drottning Kristinas silvertron
 • Antikvitetsmuseet
 • Tre Kronor eller Tre Kronor Museum
 • Vapenhuset
 • Skattkammaren

Sevärdhet #5 Utforska 1600-talets skepp

Det magnifika Vasamuseet är en av de mest besökta platserna av turister i Stockholm. Det är ett krigsfartyg från 1600-talet som sjönk under sin resa. Skeppet återuppstod i ett nästan "intakt tillstånd" efter att ha tillbringat 300 år under havet. Det är ett enormt konstverk, 69 meter långt. Du kan få tillgång till den guidade rundturen i museet i en halvtimme, som ingår i inträdesavgiften. Museet är funktionellt mellan 8:30 och 18:00 under hela veckan.

Saker att bevittna här inkluderar:

 • Det gigantiska Vasaskeppet från sex olika nivåer
 • En isbrytare
 • Ett fyrskepp
 • En torpedbåt

Sevärdhet nr 6 Njut av lite läppsmakande delikatesser på Östermalm Saluhall

När du reser till en ny plats älskar de flesta av er att prova autentiska rätter. Och varför inte? Man kan hitta den verkliga smaken av en regions kultur genom dess mat. När du är i Stockholm är Östermalm Saluhall ditt bästa val. Mathallen byggdes på 1800-talet och var fylld med olika typer av mat, från färskvaror till bakverk. Du får autentiska mejeri- och ostprodukter, utsökta bakverk och några av de finaste vinerna i restaurangerna och butikerna i Östermalm Saluhall. Stället är öppet från 9:30 till 19:00, måndag till lördag. Du måste dock kolla med de enskilda restaurangerna, kaféerna eller butikerna i synnerhet för deras tider, om du har några preferenser.

Några av de bästa restaurangerna att besöka här är:

Sevärdhet nr 7 Bevittna den konstnärliga förträffligheten i Millesgarden

När en begåvad skulptör gifter sig med en annan konstnär, händer magi - i folkmun känd som Millesgarden var hem för ett konstnärspar. Målaren Olga Milles och skulptören Carl Milles gav sitt hem, nu det magnifika konstmuseet och skulpturträdgården. En av de unika sakerna med Millesgarden är dess utomhusstudio. Skulptören Carl Milles hade dammallergi och för att hantera skulpteringsdammet hade han gjort ateljén öppen mot himlen. Den stora mängden naturligt ljus som kommer in genom taket ger en mycket livlig atmosfär till platsen. Stället förblir stängt på måndagar men är funktionellt från 11:00 till 17:00 resten av dagarna.

Skäm bort dig med konstverket i form av vackra målningar och otroliga skulpturer som finns i:

 • Terrasser
 • Fontäner
 • Trappa
 • Lummiga trädgårdar.

Sevärdhet #8 Lär dig konsten att fotografera på Fotografiska

Pic Credit: Anna Hunko

Uppskatta skönheten i samtida konst genom linsen av några kända fotografer. På Stockholms fotografiska museum, Fotografiska, får du tillgång till en fantastisk blandning av utställningar under hela året. Med sitt enorma inflöde av turister från hela världen, kvalificerar denna plats nu som en av de främsta fotograferingsställena i världen. Även den berömda kanadensiske rockstjärnan Bryan Adams hade en utställning av sina fotografier här. Dessutom är de olika konstverken från hela världen kurerade i detta museum och visas upp i olika utställningar. Stället är öppet dagligen från 10:00 till 23:00.

Förutom de fantastiska utställningarna finns det andra saker att njuta av här:

 • Ett fantastiskt café
 • En restaurang på översta våningen med en eklektisk utsikt och otrolig mat
 • Live- och klubbmusik

Sevärdhet #9 Tidsresa till medeltiden

Om du någonsin har undrat hur livet var under medeltiden, är det nu dags att bevittna det. På Medeltidsmuseet eller Medeltidsmuseet i Stockholm får du bevittna folklivet under medeltiden. Den här platsen grävdes ut nyligen och bevarade spännande detaljer om livet för dessa människor under medeltiden. Det ligger på mycket kort avstånd från det kungliga slottet, och du kan täcka båda ställena samma dag om du har lite tid. Guidade turer på engelska genomförs för att underlätta förståelsen för turister från olika bakgrunder. I drift mellan 10:00 och 17:00 från tisdag till söndag.

Det finns fantastiska saker att se här. De inkluderar:

 • Den ursprungliga stadsmuren från 1500-talet
 • Verkliga hem för köpmän och deras verkstäder
 • En del av Stockholms ursprungliga hamn

Sevärdhet #10 Besök en 1200-talskyrka

Storkyrkan, ofta kallad Storkyrkan, byggdes på 1200-talet. Kyrkan ligger mitt i Stockholms äldsta stadsdel Gamla Stan. Det visar upp medeltida arkitektur och är ett konstverk i sig. Kyrkan har en reproduktion av en av de allra första avbildningarna av Stockholm i färg. Originalmålningen gjordes av Urban målare och donerades 1535. Målningen som vi ser idag är en reproduktion av Jacob Henrich Elfbas. Numera används denna kyrka för olika evenemang som kungliga bröllop och kröningar. Du kan besöka denna plats vilken dag som helst mellan 10:00 och 18:00.

Saker du får se här är:

 • Den otroliga tegelpelaren som stöder det välvda taket
 • Gamla målningar med historisk betydelse
 • de gotiska interiörerna
 • en barock fasad
 • skulptur av St George och draken .

Utforska Stockholm med våra öppna båtturer

Res längs dess kanaler för att se Stockholms verkliga skönhet. Vi erbjuder båtturer för att ta dig på en magisk resa längs Stockholms vattenvägar. Med bullerfria elbåtar, professionella guider och några delikatesser ombord är upplevelsen vi erbjuder något du kommer att värna om för alltid.